Een mooi artikel met Janneke van Laar (bekend in de bibliotheek van de cursussen Botanisch Tekenen) en Mieke van den Berg (bekend van de Wassenaarse Poëzie route) in De Wassenaarse Krant! Morgenmiddag (28-01-2023) presenteren zij tussen 14.00 en 15.30 uur hun nieuwe boek: Natuurlijk, dichter bij bloemen in Bibliotheek Wassenaar. Iedereen is welkom!

#Bibliotheek #Wassenaar #Poëzie #NationalePoëzieweek #Bloemen #Natuur #Botanisch #Boekpresentatie #Dichtbundel Botanisch kunstenaar Janneke van Laar-Huijser

www.dewassenaarsekrant.nl/reader/27328/31026/nationale-po-euml-zieweek-van-start-lsquo-natuurlijk-dichter-bij-bloemen#p=11

Op zoek naar stoepplantjes

Mathilde Simons van Hortus botanicus Leiden is dol op stoepplantjes en laat graag de schoonheid van deze kleine plantjes zien!

Wist je dat er in een stad met veel beton ook veel verborgen natuur te vinden is? Mathilde Simons van Hortus botanicus Leiden gaat op zoek naar kleine plantjes tussen de tegels, oftewel: stoepplantjes. Ze laat de de schoonheid van deze kleine plantjes zien.

Bron: Binneste Buiten KRO NCRV

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/buitenleven/video/op-zoek-naar-stoepplantjesKleurrijk palet in Natuurtijdschrift Natura


Natura is hét tijdschrift over veldbiologie in Nederland.

Elk nummer staat vol nieuws uit het veld, bijzondere waarnemingen en inspirerende voorbeelden van inventarisaties en beheer. Deze keer vraagt redactrice Caroline Elffrich, hoe Janneke van Laar-Huijser de liefde voor botanisch tekenen heeft ontdekt.

Natura is het ledenmagazine van de KNNV en verschijnt vier maal per jaar.

www.knnv.nl/natura

Botanische Kunst - Een bloemrijke wetenschap

Physalis alkengi Aquarel

Botanische Kunst – Een bloemrijke wetenschap laat de symbiose zien tussen prachtige hedendaagse botanische tekeningen en schilderingen en de werken uit de eigen collectie van het Noordbrabants Museum.

Vanouds toont een botanische tekening of schildering van een plant een gedetailleerde en wetenschappelijk verantwoorde weergave van de plant of delen ervan, met aandacht voor de specifieke kenmerken die de plant van andere onderscheidt. Hedendaagse botanische kunstenaars bouwen voort op deze eeuwenoude traditie waarbij onderzoek, correcte weergave van het onderwerp en creativiteit in compositie en beeldtaal worden gecombineerd.

De uitgave Botanische Kunst – Een bloemrijke wetenschap, die verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum, laat de symbiose zien tussen prachtige hedendaagse botanische tekeningen en schilderingen van de leden van de Vereniging Botanische Kunstenaars Nederland en de historische en moderne collectie van Het Noordbrabants Museum. Het rijk geïllustreerde boek bevat historisch werk van o.a. Gerard van Spaendonck en Charles Schull, maar ook modern werk van o.a. Marc Mulders en Erik Andriesse. Een artikel gewijd aan de ontwikkeling van de botanische kunst geeft meer inzicht in het belang van botanische tekeningen door de eeuwen heen. Onmisbaar voor kenners en liefhebbers van planten.

www.lecturisbooks.nl/nl/webwinkel/botanische-kunst/92582


Publicatie in Groei & BloeiPublicatie in Groei & Bloei

Groei & Bloei is het grootste tuintijdschrift van Nederland.

www.groei.nl/tijdschrift


Volg Janneke op Facebook


https://www.facebook.com/profile.php?id=100011332565072&fref=ts