Mijn Verhaal

Over Janneke

'Natuur is mijn inspiratie'

Bij Janneke draait alles om het creëren en vastleggen van de diversiteit van bloemen en planten door middel van tekenen en schilderen. Haar passie voor deze kunstvorm is ontstaan door jarenlange ervaring en de liefde voor de natuur.

Zij wandelt door bossen en duinen, op zoek naar die ene bijzondere bloeiende plant, vruchten of unieke bladeren die haar inspireren.

Het was altijd al een hobby maar het echte tekenwerk begon toen zij de kans kreeg om deel te nemen aan een cursus botanisch tekenen in de Hortus Botanicus in Leiden, onder leiding van Anita Walsmit gevolgd door meerdere cursussen in het buitenland.

Als gevolg hiervan is zij nu werkend lid en docent van de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland.

Janneke gaat verder dan alleen het vastleggen van de verschillende vormen van bloemen en planten. Zij streeft ernaar om hun essentie en unieke karakter tot leven te brengen in haar kunstwerken.

Met oog voor detail van de botanische wereld, creëert zij  levensechte en gedetailleerde afbeeldingen die de ware botanische eigenschappen van de natuur weerspiegelen.

Haar kunstwerken dienen niet alleen als decoratie, maar ook als een eerbetoon aan de rijke diversiteit van de flora. Zij hoopt anderen te inspireren om de natuur te waarderen en te beschermen, en zij streeft ernaar om een brug te slaan tussen kunst en botanie.

Janneke nodigt je uit en geeft je de kans om samen te werken en haar passie voor botanische kunst met haar te delen.

Of het nu gaat om individuele werken, tentoonstellingen of workshops, zij zijn gericht op het in stand houden van het oude ambacht en respect hebben voor de Flora om ons heen.

Sluit je bij haar aan op de reis door de prachtige wereld van bloemen en planten, en ontdek de harmonie tussen kunst en natuur met

Janneke van Laar Huijser.

Recent

Aquarellen die ik net gemaakt heb

Binnenkort meer info

Rode ribes

Binnenkort meer info

Madeliefje

Binnenkort meer info

Zonnebloem

2024

 

Cursus: “Voorjaarsbloeiers”

Klik hier 

 

Geïnteresseerd?

Laat je email achter

En ontvang van Janneke van Laar Huiser cursus info